-

Inspirerende avond in De Roma voor Wereldvluchtelingendag

Op Wereldvluchtelingendag op 20 juni vond er in een volle zaal van De Roma in Antwerpen een bijzondere bijeenkomst plaats ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag. Deze dag werd georganiseerd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen en De Roma en stond geheel in het teken van migratie.

Tijdens deze inspirerende avond waren er diverse gesprekstafels waar verschillende aspecten van migratie werden besproken, zoals het vluchtelingenbestaan, arbeidsmigratie en gezinshereniging. Ik had de eer om een gesprekstafel over het thema gezinshereniging te modereren. Het was een waardevolle gelegenheid om dieper in te gaan op de uitdagingen en mogelijkheden die gepaard gaan met het herenigen van families die door migratie gescheiden zijn. 

Later op de avond vond er een panelgesprek plaats met prominente sprekers, waaronder Saar Depuydt, Benoit Dhondt, Flor Didden en Caroline Willemen. Wali Sediqi deelde eveneens zijn inzichten. Het panel werd vakkundig gemodereerd door MO* journaliste Samira Bendadi. 

Het was een avond vol betekenisvolle gesprekken en nieuwe inzichten, waarbij het belang van solidariteit en begrip voor migranten en vluchtelingen centraal stond.

Fotoalbum