-

Wereldvluchtelingendag in het teken van Choose Solidarity

Donderdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag, daarom vraagt Vluchtelingenwerk Vlaanderen aandacht voor alle mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en vervolging. Dit jaar stond de dag in het teken solidariteit. Daarom organiseerden wij samen met Amnesty International op het Martelarenplein in Leuven een opvallend streetartproject.

Met een indrukwekkend groot tapijt en de slogan "Choose Solidarity" geven wij een krachtig signaal af. Duizenden mensen hebben al luidkeels laten weten dat ze mensen op de vlucht willen ondersteunen en een positief geluid willen verspreiden. Choose Solidarity! Samen sturen we een krachtig signaal uit tegen angst en verdeeldheid en kiezen voor een inclusieve samenleving waarin iedereen welkom is. Nu is het aan ons om samen één grote beweging op te zetten en een boodschap van hoop en solidariteit nóg luider te laten klinken.

Fotoalbum

Tijdens de actie werd een indrukwekkend tapijt van 70m² uitgerold en deelden actievoerders stickers uit aan voorbijgangers. "Het is tijd om onze kernwaarden van menselijkheid en solidariteit te verdedigen," zegt Tine Claus, directeur van Vluchtelingenwerk. "Onze campagne is een reactie op de toenemende polarisering en de dreiging van strengere maatregelen tegen mensen op de vlucht."

“Mensenrechten zijn universeel, voor iedereen, altijd en overal”

“Mensenrechten zijn universeel, voor iedereen, altijd en overal,” benadrukt Wies De Graeve, directeur van Amnesty International. “We roepen de toekomstige regering op om geen compromissen te sluiten ten koste van deze fundamentele waarden. Dat elke mens vrij, gelijk en in waardigheid hoort te worden behandeld, is niet onderhandelbaar.”

#ChooseSolidarity

De organisaties roepen op om deze boodschap breed te verspreiden door gratis vlaggen en stickers te bestellen via Choose Solidarity. “Door ons te verenigen en een duidelijk signaal te geven, tonen we dat we niet akkoord gaan met een samenleving waarin angst en verdeeldheid de boventoon voeren, maar wel kiezen voor een samenleving vol solidariteit en gemeenschap."

Campagne Choose Solidarity

Bezoek www.vluchtelingenwerk.be/Choose-Solidarity en sluit je aan bij de beweging door een vlag en/of stickers te bestellen. Laat zien dat je staat voor solidariteit en moedig anderen aan om hetzelfde te doen.